Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın bapsı, sadece yangın ve esrarın yayılmasını durdurmak yürekin dahili olarak takıldıkları ve tasarlandıkları yürekin nadiren kilitlenme ihtiyacı duyar. İki tip yangın asayiş kapısı da hiçbir noktada engellenmez.

Bu baplar, yangın merdiveni yararsızluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanların güvenli bir şekilde autarı çıkmasını sağlamlar.

Bunun önlemini de montaj esnasında yangın firması, kullanma esnasında ise binadan mesul eşhas almalıdır.

l Yaman sızıntısını önler. Duman sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin yaman altında kalmasına engeller. Bu sayede emniyetli tahliyeyi sağlamlar.

Bunun bağırsakin bile deneyimli yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Sertifikalı yangın bapları ile gereken kalite esenlanmakta olup, talebe bakarak aksesuarlar da eklenebilmektedir

"Buradaki tadilat, inşaat önemlir ve bu medarımaişetlerde 'sağlık ve asayiş düşünceı' dediğimiz bir tasavvur vardır.

Antrparantez, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması sağlamlanabilir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı umumiyetle 60 an, B derslikı bir yangın bapsı ise 30 an süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın saksılayınca ortaya çıkan kötüın ve erdemli ısının dünyaarı çıkmasını önlemek dâhilin kapının sapa bek kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Peki yangına dayanıklı ilenmeşap kapı ne denli süre alevlerin ve dumanın yayılmasını engelliyor?

Yangın vakaları birşu denli mimarida en sık karşılaşılan ve vahim tehlikelere tarz açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm yaşam ve çhileışma alanlarında emniyetliğin sağlamlanması yalnızçlanır.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi ciğerin hayati öneme sahiptir. Tetkikat yangın saksıladıktan sadece 3 zaman içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve Yangın Merdiveni Kapısı 6 dk dâhilindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Report this wiki page